Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.

Kabul Et

Cilt Bakım Ürünleri Hangi Sırayla Uygulanmalıdır?

Miniso Editör - Tuesday, February 21, 2023

Cildinizi günlük olarak toz, kir, yağ ve makyaj kalıntılarından arındırmak için bir temizleyici kullanabilirsiniz.

Image

Cildinizi günlük olarak toz, kir, yağ ve makyaj kalıntılarından arındırmak için bir temizleyici kullanabilirsiniz. Tonik, cildinizin pH dengesini yeniden kurmanıza ve cildinizi hazırlamanıza yardımcı olur. Daha sonra cildinizin ihtiyaçlarına uygun bir serum kullanabilirsiniz. Serumlar sayesinde cildinizin ihtiyacı olan anti-aging, nemlendirme veya aydınlatma özelliğini kazanabilirsiniz. Son olarak cildinizin ihtiyacına göre bir yağ veya nemlendirici kullanabilir ve güneş koruyucu ile destekleyebilirsiniz. Böylelikle cilt bakım sıralaması takip edilerek doğru adımlar atılabilir.

Cilt bakım ürünleri uygulama sırası aşağıda listelenmiştir.


1. Makyaj Temizleme Suyu

2. Yüz Yıkama Jeli

3. Peeling

4. Tonik

5. Cilt ve Yüz Serumları

6. Göz Çevresi Kremi

7. Nemlendirici

8. Güneş Kremi



1. Makyaj Temizleme Suyu

Makyaj temizleme suyu, cildinizden makyaj, yağ ve toz artıklarını temizlemek için kullanılan bir üründür. Makyaj temizleme suyunu pamuklu bir bezle cildinize uygulayabilirsiniz. Makyajı ve diğer kalıntıları pamuklu bez ile yavaşça silebilirsiniz. Cildinizi tonik ile yıkayabilir veya temiz bir havlu ile kurulayabilirsiniz. Makyaj temizleme suyu, cildinizin pH dengesini bozmamaya ve cildinizin kurumasını önlemeye yardımcı olacak şekilde formüle edilmiş olmalıdır. Cildinizin türüne uygun bir makyaj temizleme suyu seçmeniz önemlidir.


2. Yüz Yıkama Jeli

Cilt bakımı sıralaması için yüz yıkama jeli oldukça önemlidir. Yüz yıkama jelini nemli ellerinize veya yüzünüze uygulayabilirsiniz. Yavaşça masaj yaptıktan sonra su ile durulayabilir ve kurulayabilirsiniz. Yüz yıkama jelini kıvamında sürmeniz büyük bir önem taşır. Aksi takdirde zararlı olabilir.


3. Peeling

Profesyonel cilt bakımı sıralaması söz konusu olduğu zaman peeling öne çıkar. Günlük cilt bakım sıralaması takibi yaparken peeling için cildi yüz yıkama jeliyle temizlemelisiniz. Peeling yapmadan önce cildinizin hassas olup olmadığını kontrol etmeli ve cildiniz için uygun bir ürün seçmelisiniz. Peeling işlemlerinin haftada 1-2 kez yapılması önerilir. Aşırı kullanım, cildinizi kurutabilir veya tahriş edebilir.


4. Tonik

Tonik uygulamak için tüm adımları tamamladıktan sonra yüzünüzü su veya yüz temizleme jeli ile tekrar hazırlayabilirsiniz. Tonik miktarını bir bez veya pamukla alabilir ve yüzünüzde hafifçe masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Göz çevresine ve ağız çevresine tonik uygularken taşırmamaya dikkat etmelisiniz. Bu bölgeler hassas olduğu için tonik burada cildi tahriş edebilir. Tonik uyguladıktan sonra yüzünüzü kurulama işlemine geçiş yapabilirsiniz.


5. Cilt ve Yüz Serumları

Cilt ve Yüz Serumları, cildinize daha derin bir nemlendirme ve beslenme sağlamak amacıyla kullanılan bir cilt bakım ürünüdür. Serumlar, cildinize ihtiyaç duyduğunuz özel bileşenlere hitap eden formüller içerebilir. Serum kullanmak için yüzünüzü temizleme jeli, su veya tonik ile temizleyebilirsiniz. Serum miktarını elinizle veya pamuk topu ile alabilir ve yüzünüze hafifçe masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Serum uygulandıktan sonra, nemlendirici kullanabilirsiniz.


6. Göz Çevresi Kremi

Göz çevresi kremi, göz çevresindeki cildi nemlendirmek, kırışıklıkları azaltmak ve aydınlatmak amacıyla kullanılan bir cilt bakım ürünüdür. Göz çevresi kremi kullanmak için ellerinizi yıkayarak işe başlayabilirsiniz. Daha sonra ufak miktar göz çevresi kremini parmak uçlarınız ile göz çevresine dairesel hareketler ile yedirebilirsiniz. Göz çevresi kreminin emilmesi için 2-3 dakika kadar bekleyebilirsiniz.


7. Nemlendirici

Nemlendiricileri cildin nem oranını düzenleyebilmesi için tercih edebilirsiniz. Klasik cilt bakımı sıralaması içerisinde yeri olan nemlendiriciler vazgeçilmezler seçeneklerdendir. Nemlendirici uygularken dairesel hareketleri takip etmeli ve kullandığınız ürün miktarına dikkat etmelisiniz. Nemlendiricilerin cilt tiplerine göre üretilmesi durumu söz konusu olduğu için kendi cildinize özel alternatifleri değerlendirmelisiniz.


8. Güneş Kremi

Güneş kremi, cildin UV ışınlarından zarar görmemesi amacıyla kullanılan bir cilt bakım ürünüdür. Güneş kremi, cildi güneş ışınlarından korur ve cildin daha hızlı yaşlanmasını önlemeye destek verir. Güneş kremi kullanmak için yüzünüzü temizleme jeli, su veya tonik ile temizleyebilirsiniz. Güneş kremini sadece güneşli günlerde değil tüm mevsimlerde cilt bakım rutininizi desteklemek için tercih edebilirsiniz. Güneş kreminin koruyuculuk etkisi ve seviyelerinin değerlendirilmesi seçim noktasında büyük önem taşır.


Cilt Bakım Ürünlerinin Sıralaması Neden Önemlidir?

Bazı ürünler, cildinizin daha kolay absorbe edebileceği formülde olabilir ve dolayısıyla cildinizin daha iyi yararlanmasını sağlar. Cildinizin ihtiyacı olan bütün ürünlerin, cildinizin ihtiyacını karşılamak için uygun sırayla uygulanması gerekir. Örneğin, nemlendirme ihtiyacı olan cildiniz için nemlendirici ürünün öncelikli olarak uygulanması önemlidir.

Cildinizin reaksiyon verdiği ürünler bulunabilir ve bu nedenle ürünlerin doğru sıralaması, cildinizin reaksiyon vermemesi için önemlidir. Ürünlerin birbirleriyle etkileşebileceği ve etkilerinin azalabileceği için cilt bakım ürünlerinin doğru sıralaması önemlidir. Profesyonel cilt bakım sıralaması bu sebeplerden dolayı büyük önem taşır.


Cilt Bakım Ürünlerinin Sıralamasına Dikkat Edilmezse Ne Olur?

Cilt bakım ürünlerinin doğru sıralama izlenmezse, cildinizde istenmeyen sonuçlar oluşabilir. Örneğin, cildiniz daha fazla kuruyabilir veya yağlı hale gelebilir. Ayrıca ürünler arasında uyumsuzluklar oluşabilir ve cildinizde ciddi yanıklara neden olabilir. Bu nedenle cilt bakım ürünlerinin doğru sıralama izlenmesi çok önemlidir. Cilt bakım ürünlerinin sırasıyla uygulanmaması durumunda ürünlerin verimliliğinde problemler ortaya çıkabilir. Cilt bakım ürünlerinden yüksek verimlilik elde edebilmek için mutlaka cilt bakım ürünleri sıralaması takip edilmelidir. İhtiyaç duyabileceğiniz cilt bakım ürünleri için dilerseniz Miniso ürünlerine göz atabilirsiniz.


Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir:

Cilt Serumu Nedir?

Cilt Bakım Ürünleri Hangi Sırayla Uygulanmalıdır?

Göz Çevresi Bakımı Nasıl Yapılır?



BLOG200MIN
BLOG200MIN
Cilt Bakım Malzemeleri