Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.

Kabul Et

Cilt Serumu Nedir?

Miniso Editör - Friday, February 24, 2023

Cilt serumu cildin ihtiyacı olan besleyici ve nemlendirici maddeleri içeren yoğun bir bakım ürünüdür.

Image

Cilt serumu cildin ihtiyacı olan besleyici ve nemlendirici maddeleri içeren yoğun bir bakım ürünüdür. Genellikle cildin daha hızlı iyileşmesini, düzgünleşmesini ve nem dengesini korumayı amaçlar. Cilt serumları cildin derin katmanlarına nüfuz ederek cildi etkiler ve daha parlak, pürüzsüz ve canlı bir görünüm kazandırmaya destek verir. Miniso ürünlerinde cildinize uyum sağlayabilecek en özel serumları bulabilirsiniz.


Cilt Serumu Çeşitleri Nedir?


Cilt bakım serumu türleri arasında farklı cilt yapılarına hitap edebilecek çeşitli alternatifler yer alır. Leke karşıtı serumlar, yaşlanma karşıtı serumlar, gözenek sıkılaştırıcı serumlar ve cilt nemlendirici serumlar en çok tercih edilenler arasında bulunur.

Cilt serum çeşitleri aşağıda listelenmiştir.

  • Leke Karşıtı Serumlar
  • Yaşlanma Karşıtı Serumlar
  • Gözenek Sıkılaştırıcı Serumlar
  • Cilt Nemlendirici Serumlar

1. Leke Karşıtı Serumlar


Leke karşıtı serumlar, birden fazla bileşenden meydana gelse de yaygın olan Niacinamide asitleri içerirler. Niacinamide cildin güneşin zararlı etkilerine korunmasına destek verir. Yeni cilt lekelerinin oluşmasına engel olan serumlar lekelerin renginin zamanla açılmasına yardımcı olur. En iyi cilt serumu türlerindendir.


2. Yaşlanma Karşıtı Serumlar


Cildin sıkı hale gelmesi ve canlanması için yaşlanma karşıtı serumlar kullanılabilir. Doğal olarak kolajen içeren ancak kırışıklık karşıtı serumlardaki gibi yaşlanma karşıtı serumlarda da vitaminler yer alır. Yaşlanma karşıtı özel serumlar ek olarak B5 vitamini içerir. Çeşitli bitkisel vitaminler içeren formüllere sahip olanları da vardır.


3. Gözenek Sıkılaştırıcı Serumlar


Cilt sıkılaştırıcı serumların yanı sıra gözenek sıkılaştırıcı serumlar da bulabilirsiniz. C vitamini içeren serumlar Niacinamide serum veya bunları barındıran Hyaluronik asit serumlar gibidir. Aynı zamanda gözenek sıkılaştırma etkisi olan kuşburnu gibi bitkisel içerikler barındıran farklı ürünler bulunabilir. Cilt tipine göre seçim yapılması en önemli detaydır.


4. Cilt Nemlendirici Serumlar


Cilt nemlendirici serumlar saf Hyaluronik asit içerebilir. Farklı formüllerde Hyaluronik asit bazlı nemlendirici serumlar, cildin nemlenmesine destek verilecek özel bitkiseller taşır. E vitamini açısından zengin olan özleri ve B grubu vitaminleriyle kombine edilen yapısıyla tercih sebebi haline gelmiştir. Cilt kuruluğu ile ilgili problem yaşıyorsanız Hyaluronik asit serum kullanabilir ve nemlendirme etkisini elde edebilmek için ilk adımı atabilirsiniz. Kuru ciltler için serum arayanlara hitap eden bu serumları sizler de kullanabilirsiniz.


Cilt Serumları Nasıl Kullanılır?


Cilt serumları hem akşam hem de sabah temiz olan cilde uygulanabilir. İnce yapıda olduğu için ortalama 60 saniye içerisinde emilimi gerçekleşir. Gündüzleri nemlendirici ve geceleri gece kremi ile cilt serumu kullanabilirsiniz. Belirtilen özel miktarda serumları parmak uçları ile hafif ve dairesel hareketlerle yüz ya da göz çevresine yedirebilirsiniz.


Retinol Serum Nedir?


Retinol serumlar cildin sıkılaşmasına destek verir. Yaşlanma karşıtı bir koruma elde edebilmek ve akne oluşumunun engellenmesine yardımcı olabilmek için bu serumlar kullanılabilir. Retinol serum aynı zamanda kırışıklıkları açmaya destek verir.


C Vitamini Serum Nedir?


C vitamini antioksidan etkiye sahiptir. Cildi aydınlatan C vitamini, cildin sıkılaşmasına destek verir ve cilt tonunu eşitlemeye yardım eder. Cilt tonu eşitleyici serum arıyorsanız C vitamini serumlarını deneyebilirsiniz. C vitamini cilt serumu en önemli serum türlerindendir.


Kolajen Serum Nedir?


Yaşlanma karşıtı koruma için kolajen serum tercih edilebilir. Cildi canlandırabilen bu serum sıkılaşma etkisini hissettirir. Kolajen içeriği ile fibroblastların güçlenmesine ve çevresel faktörlerin olumsuz etkilerinin ortaya çıkmasına karşı savunmayı artırır.


Hyaluronik Asit Serum Nedir?


Cilt lekeleri için serum çeşitleri arasındaki Hyaluronik asit serumlar cildi nemlendirir ve besler. Cilt altındaki dokuların kendisini onarabilmesi için ve kollajen sentezi için Hyaluronik asit son derece büyük bir önem taşır.


Niacinamide Serum Nedir?


Leke tedavilerinde tercih edilen Niacinamide serum gözenek sıkılaştırıcı olarak bilinir. Akne ve siyah noktaların tedavisini destekleyebilir. Cilt yenileyici serum olarak da adlandırılabilir.


Cilt Serumlarının Faydaları Nedir?


Yoğun nemlendirme etkisi yaratabilen serumlar cildin kuruluğunu ve soluklaşmasını engellemek için tercih edilebilir. Leke açıcı özellikli serumlar güneş lekeleri konusunda etki sunabilir. Aydınlık ve ışıltılı bir cilt istiyorsanız destekleyici olarak cilt serumlarını kullanabilirsiniz. Cilt serumları aynı zamanda cilt sıkılaştırma için tercih edilebilir.

Cilt serumları cildin kırışıklık problemlerinin tedavisinde destekleyicidir. Gözenek sıkılaştırma özelliği bulunan serumlar akne ve siyah noktalar üzerinde etkilidir. Sebum sıvılarını dengelemeye destek veren serumlar cildin kendisini temizleme özelliğine yardım edebilir. Cilt altı dokuları besleyecek protein ve vitamin içerikli serumlar önemli bileşenleri kullanıcılara sunar.


Cilde Uygun Serum Nasıl Seçilir?


Cildinizin ihtiyacına göre bir cilt uygun serum seçmek için bazı detaylara dikkat etmelisiniz. İlk olarak cildinizin tipini belirleyebilirsiniz. Nemlendirme ihtiyacı olan kuru cilt, yağlı cilt, karışık cilt veya hassas cilt gibi birçok farklı türe göre ürün bulabilirsiniz. Akne, çizgi ve kırışıklık gibi problemlere göre uygun serumlar belirleyebilirsiniz. Doğal bileşenlere uygun bir serum seçmelisiniz. Ürünün özelliklerini incelemeli ve cildiniz için uygun bileşenler içerdiğinden emin olmalısınız. Dermatologlar, estetisyenler veya diğer profesyonellerden tavsiye alabilirsiniz. Ürünleri derin bir şekilde kullanmadan önce deneyebilir ve cildinizin reaksiyonunu gözlemleyebilirsiniz. Her cildin farklı ihtiyaçları olabileceğini unutmamalısınız.

Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.

Cilt Bakım Ürünleri Hangi Sırayla Kullanılmalıdır?

Tonik Nedir?

Kağıt Maske Nedir?

C Vitamin Serum Nedir?

Kolajen Nedir?

Ağız Bakımı Nedir?

E Vitamin Serum Nedir?




Cilt Bakım Malzemeleri