Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.

Kabul Et

Kolajen Nedir?

Miniso Editör - Tuesday, March 7, 2023

Kolajen, vücutta en yaygın bulunan protein olarak tanımlanabilir. Bağ dokusu, kemikler, tendon gibi vücudun birçok farklı bölgesinde bulunur.

Image

Kolajen, vücutta en yaygın bulunan protein olarak tanımlanabilir. Bağ dokusu, kemikler, tendon gibi vücudun birçok farklı bölgesinde bulunur. Cildin görünümünü ve esnekliğini koruyan bir rol oynar. Aynı zamanda cildin sağlıklı ve genç görünmesini destekler. Yaşlanma, UV ışığı, sigara içme gibi zararlı faktörler kolajen miktarını azaltabilir ve cildin esnekliğini ve yapısını bozabilir. Bu durum cildin sarkmasına, kırışıklıkların oluşmasına ve daha da kötüye gitmesine neden olabilir. Kolajen serum kullanılmasının sebebi kimi zaman bu detaylara bağlı olarak öne çıkar.


Kolajen Tipleri Nelerdir?

Tip 1 kolajeni en yaygın kolajen tipidir ve cildin esnekliği ile dayanıklılığını koruyan rol oynar. Tip 2 kolajen, eklemlerdeki sıvı miktarını koruyan önemli bir kolajen türüdür. Tip 3 kolajeni ciltteki esnekliğin ortaya çıkmasına destek verendir. Tip 4 kolajeni böbreklerdeki filtrasyon görevi üstlenen glomerulusun iç yüzeylerini kaplar.


Kolajen Hangi Besinlerde Bulunur?

Kolajen, vücut dokularınızın yapısını oluşturan bir protein türüdür. Vücudunuzdaki kolajen miktarı yaşlandıkça azalır ve bu da cildin esneklik kaybı, kemiklerin zayıflaması ve eklem ağrıları gibi sorunlara neden olabilir. Kolajen, hayvansal kaynaklar aracılığıyla tüketilebilir. Et, balık ve tavuk gibi hayvansal ürünler kolajen kaynağıdır. Ayrıca baklagiller, yulaf ezmeleri, süt ürünleri ve tahıllardaki amino asitler de vücut tarafından kolajen sentezi için kullanılabilir. Hayvansal kaynaklardaki kolajen miktarı daha yüksektir ve bu nedenle daha etkili bir kolajen kaynağıdır.


Kolajen Serum Nedir?

Kolajen serum, cildin nemli, pürüzsüz ve canlı görünmesini sağlamak için kullanılan bir cilt bakım ürünüdür. Kolajen, cildin esneklik ve sıkılığını artırarak daha genç görünmesine yardımcı olur. Serum, cildin daha derin katmanlarına nüfuz ederek etkisini artırır. Kolajen serumları cilt bakımı rutinlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alır. En iyi kolajen serum çeşitleri için dilerseniz Miniso’yu tercih edebilirsiniz.


Kolajen Serum Ne İşe Yarar?

Kolajen cilt serumu fiziksel ve ruhsal açıdan sizlere katkı sağlayabilir. Kolajen üretimindeki artış yaşlanma karşıtı etkinin ortaya çıkmasına destek verebilir. Bu sayede cilt eski esnek yapısına kavuşabilir. İnce çizgi, kırışıklık oluşumu gibi ciddi problemlerin azalmasına destek verilir. Kolajen desteği içeren serumları kullanmanız cilt dokusunun sıkılaşmasına yardımcı olabilir. Göz çevresinde bu tür problemler yaşayanlar da tedaviyi destekleme amaçlı olarak kolajen serumu kullanabilirler.


Kolajen Serumun Faydaları Nedir?


Kolajen serum renk eşitsizliğini giderebilecek etkilere sahiptir. Onarıcı özellikleri ile yorgunluk, uykusuzluk, stres, güneş yanığı ve sivilce oluşumu gibi sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan renk eşitsizliği sorunlarının tedavilerinde kolajen serum öne çıkar. Yaşlanmaya bağlı olarak hızlanabilen yaşlılık lekeleri gibi cilt sorunlarının giderilmesine destek amaçlı olarak kolajen serumu sunulabilir. Doğru kullanımıyla beraber etkileri en iyi şekilde ortaya çıkmaya başlayacaktır. Kolajen üretimini artırmaya yönelik aktif maddeler taşıyan serumlar, düzenli bir şekilde kullanılırsa cilt dokularının kendisini yenileyebilme yetenklerine destek verir. Bu destek, kuru ciltlerde oluşabilecek çatlakların ve yaraların tedavi sürecini hızlandırmaya yardımcı olabilir. Böylelikle cildin yüksek yağ oranı dengelenebilirken bu sebeple ortaya çıkan kusurlar giderilebilir. Faydalı içeriği ile dikkat çeken kolajen serumundan yararlanmak istiyorsanız satın alacağınız ürünlerin sağlıklı içeriğe sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda kullanım miktarını da minimum seviyelerde tutmalısınız. Her insanın cildi ve cildinin ihtiyaçları farklı olabileceği için ideal seviyeleri test ederek bulabilirsiniz.


Kolajen Serum Nasıl Kullanılır?


Kolajen serumların şişelerindeki başlık bölümleri kullanım kolaylığı elde edilebilmesi için damlalık şeklinde tasarlanabilir. Yüzünüzde uygulama yapmak istiyorsanız belirli alana damlalık sayesinde şişe içerisindeki serumu damlatabilirsiniz. Bu işlem sonrasında kolajen artırıcı konsantre sıvıyı parmağınızın uç kısımlarıyla dairesel hareketler ile cildinize uygulayabilirsiniz. Dairesel hareketleri ne kadar yavaş yaparsanız kolajen serum faydaları o kadar iyi ortaya çıkar. Kolajen serumları diğer cilt bakım ürünleriyle birlikte kullanmayı deneyebilirsiniz. Fakat etkileyici sonuçlar için katman halinde uygulama yapmaya dikkat etmeniz önemlidir. Hafif ve kolay emilebilen serumları seçebilirsiniz. C vitamini ve retinol gibi maddeler içeren ürünler tercih ediyorsanız göz çevrenize ekstra hassas davranmalısınız.



Kolajen Serum Ne Zaman Kullanılır?

Kolajen serumları sabah ve akşam cildinize uygulayabilirsiniz. Etkiyi yükseltebilmek adına nemlendirici özellikli bakım kremlerini öncesinde deneyebilirsiniz. Böylelikle en üst düzeyde emilim elde edebilirsiniz. Özellikle gece saatlerinde uyumadan önce serum uygularsanız onarıcı etkilerin ortaya çıktığını fark edebilirsiniz. Sabah kalktığınız zaman yapabileceğiniz uygulama sonrasında dışarıya çıkmak istiyorsanız güneş kremi kullanabilirsiniz. Retinol ve hidrokinon içerikli olan kolajen serumlar cildi güneş ışınlarına karşı ekstra hassas hale sokabilir. Bu sebeple, yanma ve leke oluşumunu önleyebilmek adına güneş kremlerinin kullanımı atlanmamalıdır.


Yüz için Kolajen Serum Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kolajen yüz serumu seçimi yapılacağı zaman cilt tipiniz öne çıkar. Cildiniz yağlı veya karma türündeyse su bazlı olan kolajen serumlarını tercih edebilirsiniz. Akne oluşumunun mevcut olduğu cilt için salisilik asit içeren ürünleri deneyebilirsiniz. Böylelikle lekelerin daha kolay tedavi edilebilmesini destekleyebilirsiniz.


Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir:

Hyalüronik Asit Nedir? Nasıl Kullanılır?

C Vitamin Serum Nedir?

Cilt Bakım Ürünleri Hangi Sırayla Kullanılmalıdır?




Cilt Bakım Malzemeleri