Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.

Kabul Et

Kağıt Maske Nedir?

Miniso Editör - Wednesday, October 26, 2022

Kağıt maske çeşitleri, kullanımı son derece kolay olan cilt maskeleri arasında yer alır. Pratik ve hijyenik maskeler olduklarından dolayı çoğu kişinin ilk tercihlerindendir.

Image

Kağıt maske çeşitleri, kullanımı son derece kolay olan cilt maskeleri arasında yer alır. Pratik ve hijyenik maskeler olduklarından dolayı çoğu kişinin ilk tercihlerindendir. Üretim kısmında sıvı formüllerin içerisinde yer alan kağıt maskeler cilde destek verebilecek niteliklere sahiptir. Cilt lekeleri için maske seçimini yaptıktan sonra yüzünüze doğrudan uygulayabilmeniz mümkündür.

Kağıt yüz maskeleri titiz bir maske uygulama imkanını sizlere sunar. Böylelikle zamandan tasarruf elde ederek sağlıklı maskelerden yararlanmış olursunuz. Uygulama süresi ve türü kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebilir. Cilt bakım rutininizi tamamlamak istiyorsanız kağıt maskeleri deneyebilirsiniz. 


Kağıt Maskenin Faydaları Nelerdir?


Kağıt maske türleri güzellik rutinine ait özel bir uygulamadan yararlanabilmenizi sağlar. Işıltılı ve pürüzsüz ciltler elde edilebilmesi adına kağıt maskeleri tercih edebilirsiniz. Bu ürünlerin temelinde iki ayrı işlevi bulunur. Cildin yararlı içerikler ve bol bol nem ile buluşması en temel özelliklerindendir. Fakat bunu yaparken aynı zamanda cildinizde bir tür bariyer oluşturur. Bu durum nem ve yararlı maske içeriğinin cilde daha iyi işleyebilmesini beraberinde getirir.

Kağıt yüzey içerisinde bulunan ve öz cilde doğrudan uygulandığı zaman nemin hava ile temas ederek buharlaşması önlenir. Yararlı özün cildin derinlerine girmesiyle beraber cilt sağlığınız desteklenmeye başlanır. Bunun için seçeceğiniz ürünlerin kaliteli ve yararlı içeriğe sahip olmasına dikkat etmeniz yeterlidir. 

Kağıt Maske Nasıl Kullanılır?


Kağıt maskeler kendi içerisinde farklı türlere ayrılırlar. Paket içeriklerindeki sayılar değişkenlik gösterebilir. Genellikle her pakette 1 adet yer alan kağıt maskeyi plastik kısımlarından ayırdıktan sonra yüzünüze yapıştırarak uygulamaya başlayabilirsiniz. Son derece pratik bir uygulama imkanı sunan kağıt maskelerin uygulamasını tamamladıktan sonra yüzünüzde ortalama olarak 15-20 dakika kadar bekletmeniz önemlidir. Dikkat edilmesi gereken ayrıntı ise maskeyi yüzünüzden ayırdıktan sonra cildinizi yıkamamanız gerektiğidir. 

Maskeden geriye kalan nemlendirici kremi yüzünüze yedirdikten sonra bakım rutininin sona ermesini sağlayabilirsiniz. Tek kullanımda ortalama olarak 1-2 haftalık nem ihtiyacınıza destek vermiş olursunuz. Aynı zamanda uyguladığınız bu işlemlerden dolayı kendinizi daha enerji dolu ve motive edilmiş hissetmeye başlayabilirsiniz. 


Kağıt Maske Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?


Sık sık kullanabileceğiniz kağıt maskeler konusunda dikkate almanız gereken bazı detaylar vardır. Öncelikle seçeceğiniz ürünün cildinize uygun olmasına özen göstermelisiniz. Kağıt maskenin üzerinde yazan süre içerisinde cildinizde tuttuktan sonra maskenizi çöpe atabilirsiniz. Kullanım sırasındaki uygulama adımları genel olarak aynıdır. Fakat satın alınacak ürünün türüne göre ufak tefek farklılıklar ortaya çıkabilir.

Fırça kullanmayı tercih ediyorsanız kullanacağınız fırçanın da tıpkı kağıt maske gibi cildinize uygun olduğundan emin olmalısınız. Her maskenin kullanım türü ve ciltte kalma süresi bir diğerinden farklı olabilir. Aldığınız maskelerin kullanım talimatlarına göre hareket etmeniz ürünlerden maksimum verimliliği elde edebilmeniz açısından önemlidir. Böylelikle doğru bir cilt bakım rutini oluşturabilmenin keyfini yaşayabilirsiniz.


Kağıt Maske Kullandıktan Sonra Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?


Kağıt maske uygulamasından yararlandıysanız cilt bakım rutininize devam etmeniz gerekir. Yüzünüzde ortalama olarak 15-20 dakika kadar beklettiğiniz maskeyi çıkardıktan sonra cildinizi yıkamamalısınız. Nemlendirici kullanımı gibi detayları düşünüyorsanız bu noktada tercih edeceğiniz nemlendirici kremi cildinize en iyi şekilde yedirmelisiniz. Böylelikle cilt bakım rutininizi tamamlamış olursunuz.

Kağıt Maskeden Sonra Cilt Serumu Sürülür mü?

Cilt bakımı için kağıt maskeleri tercih ettiyseniz ve nemlendirici içerikli bir maske kullandıysanız daha sonra serum ya da ekstra nemlendirici krem kullanmanıza gerek kalmaz. Cildinin gerekli olan nem ihtiyacını kağıt maskelerden alabilir. Kağıt maske uygulamasıyla beraber yeterince neme maruz kalan cilt için özel cilt serumlarını sürmenize gerek yoktur.

Kağıt Maske Haftada Kaç Kez Kullanılmalıdır?


Eğer kuru bir cilde sahip olduğunuzu düşünüyorsanız nemlendirici içerikli olan kağıt maskeleri haftada ortalama 2 defa kullanmayı deneyebilirsiniz. Fakat kuru ciltte arındırıcı olan maskeleri haftada 1 defa uygulamanız yeterli olabilir. Bu noktada cildinizi en iyi siz tanıdığınız için cildinizin türüne göre hareket etmeniz gerekir.

Aynı Kağıt Maske İki Kez Kullanılır mı?


Kağıt maskeler tek kullanımlık olarak tasarlanır. Aynı kağıt maskeyi iki defa uygulamanız tavsiye edilen bir durum değildir. Bakım ürünleri yüzünüze yerleştirildikten sonra formülündeki besleyici unsurlar cilde temas eder. Maskelerin arındırıcı özellikleri ciltteki tabakaların kirleri ve makyaj kalıntılarını dışarıya atabilmesine destek olur.


Kağıt Maskeler Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

Satın aldığınız kağıt maskelerin aşırı nemli veya ışık alan yerlerde durmaması gerekir. Eğer kullanım kılavuzunda aksi belirtilmediyse buzdolabında saklanmalarında herhangi bir sakınca yoktur. Bakteri üretiminin önlenmesi ve kullanım ömürlerinin uzayabilmesi adına sizler de bu yöntemleri tercih edebilirsiniz.


En İyi Kağıt Maskeler Hangileridir?


En iyi kağıt maskeler arasında Miniso’da bulabileceğiniz panda desenli kağıt yüz maskeleri yer alır. Hyaluronik asit ile zenginleştirilen formüle sahip bu ürünler kırışıklık, sarkma ve gevşemelerin toparlanması için yardımcı olur. Cildi ferahlatabilecek panda kağıt yüz maskelerini haftada ortalama 2 gün uygulayabilirsiniz. 

Kaplan desenli Arjantin limonu özlü kağıt yüz maskesi çeşitlerini de deneyebilirsiniz. Her biri farklı cilt türlerine ve ihtiyaçlarına hitap edebilen Miniso güvenceli ürünler ile cilt bakım rutininizi tamamlayabilirsiniz. 

Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.

AHA BHA Serum Nedir?

Hyalüronik Asit Nedir?

Ağız Bakımı Nedir?

Siyah Nokta Neden Olur?






Kağıt Maske Çeşitleri