Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.

Kabul Et

Göz Çevresi Bakımı Nasıl Yapılır?

Miniso Editör - Monday, December 26, 2022

Göz çevresi bakımı için öncelikle parmak uçlarınızı ılık suyla nemlendirin. Daha sonra cildinize uygun bir göz çevresi kremi sürün ve bu bölgeye hafifçe masaj yaparak kremi iyice yedirin.

Image

Göz çevresi bakımı için öncelikle parmak uçlarınızı ılık suyla nemlendirin. Daha sonra cildinize uygun bir göz çevresi kremi sürün ve bu bölgeye hafifçe masaj yaparak kremi iyice yedirin. Özellikle geceleri yatmadan önce yapacağınız bu bakım sayesinde göz çevresindeki cilt kırışıklıklarını azaltabilir ve cildinizin daha pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca göz çevresinde oluşabilecek koyu halkaları da azaltmaya yardımcı olabilir.

Eğer göz çevresi bakımınızı düzenli olarak yaparsanız, cildinizin daha genç ve canlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu bölge çok hassas olduğu için düzenli bakım yapmak çok önemlidir. Göz çevresindeki kırışıklıkların önüne geçmek için düzenli olarak nemlendirici krem kullanabilir ve bu bölgeye hafifçe masaj yaparak kremi iyice yedirebilirsiniz. Göz çevresinde oluşabilecek koyu halkaları azaltmak için göz çevresi bölgesine fırça yardımıyla sık sık buz masajı yapabilirsiniz. Bu sayede cildiniz daha canlı ve parlak görünebilir. Masaj ile beraber göz çevresi bakım kremi kullanmayı da unutmamalısınız. Göz çevresi bakımı için gerekli olan ürünlere Miniso kalitesi ile sahip olabilirsiniz.


Göz Çevresi Bakımı Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?


Göz çevresi bakımı yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, cildinizin hassasiyetidir. Gözünüzün çevre kısımları çok ince ve hassas olduğu için çok fazla sürtünmeye dayanamayabilir. Bu nedenle göz çevresi bakımı yaparken hafifçe masaj yapın ve kremi iyice yedirin. Bu bölgede oluşabilecek kızarıklık ve kaşıntı gibi sorunları önlemek için cildinize uygun bir krem kullanmaya dikkat edin. Böylece bu bölgede oluşabilecek sorunları da önleyebilirsiniz. Göz çevresinde meydana gelen kırışıklıkları azaltmak için göz çevresi bakım kremleri veya losyonlarında bulunan anti-aging özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Göz çevresi bakımı için bitkisel yağlar da size destek sağlayabilir.


Evde Göz Çevresi Bakımı Nasıl Yapılır?


Evde göz çevresi bakımı yapmak için öncelikle cilt tipinize uygun bir göz çevresi bakım kremi veya losyonu seçmelisiniz. Daha sonra yüzünüzü iyice yıkayarak temizleyin ve cildinizi kurulayın. Göz çevresi bakım kremini veya losyonunu parmak uçlarınızla hafifçe masaj yaparak göz çevresine uygulayın. Dikkat edilmesi gereken nokta, göz çevresinde kırışıklıkları azaltmak için krem veya losyonu göz kapaklarına ve gözlerin iç kısmına doğru uygulamamaktır. Bu bölgelere doğru uygulama yaparak, gözlerinizi tahriş edebilir ve kızarıklık yaratabilirsiniz. Masaj yaparak uyguladığınız krem veya losyonu, kuru bir bezle veya mendille hafifçe silin. Göz çevresi evde bakımı uygulamasını bu şekilde tamamlayabilirsiniz.


Göz Çevresine Hangi Serumlar Kullanılabilir?


Göz çevresine kullanılabilecek serumlar, cilt tipinize ve ihtiyaçlarınıza göre değişebilir. Öncelikle cildinizin yaşına, cilt tipine ve cilt sorunlarına göre uygun bir serum seçmelisiniz. Daha sonra, göz çevresine uygulanacak serumun içeriğine bakarak, göz çevresindeki kırışıklıkları azaltmak, cildi nemlendirmek veya göz altı torbalarını gidermek gibi ihtiyaçlarınıza uygun bir serum seçebilirsiniz. Örneğin, göz çevresindeki kırışıklıkları azaltmak için anti-aging özelliği olan bir serum, göz altı torbalarını azaltmak için ise nemlendirici etkisi olan bir serum kullanabilirsiniz.


Göz Çevresi Bakımı için Hangi Bitkisel Yağlar Kullanılabilir?


Göz çevresi bakımı için kullanılabilecek bitkisel yağlar arasında, Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve badem yağı sayılabilir. Bu yağlar, cilt dokusunu yumuşatır ve cildi nemlendirir. Böylece göz çevresinde oluşabilecek kırışıklıkları azaltarak cildin daha canlı ve parlak görünmesini sağlar. Hindistan cevizi yağı, cildin doğal yağ dengesini sağlamaya yardımcı olur. Zeytinyağı ise, cildi nemlendirir ve cildin esnekliğini korur. Badem yağı ise, cildi yumuşatır ve pürüzsüz bir görünüm sağlar.


Göz Çevresi Kırışıklıklarına Ne İyi Gelir?


Göz çevresindeki kırışıklıklara en iyi gelen yöntemler arasında cilt bakım rutininizi düzenli olarak uygulamanız, cilt tipinize uygun bir göz çevresi bakım kremi veya losyonu kullanmanız, cildinizi iyi bir şekilde nemlendirmeniz ve stres seviyelerini azaltmanız sayılabilir. Bu yöntemler sayesinde cildinizdeki kolajen üretimini artırarak, cildin esneklik ve elastikiyetini koruyabilir ve göz çevresindeki kırışıklıkları azaltabilirsiniz.


Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir?


Uyku düzeninizi gözden geçirerek, göz altı morluklarını azaltabilirsiniz. Gece boyunca yeterli ve kaliteli uyku alarak, cildinizi dinlendirme ve onarım sürecine yardımcı olabilirsiniz. Aynı zamanda bol miktarda su içmek ve düzenli olarak yüzünüzü yıkamak iyi bir önlem olabilir. Göz altı bölgesine uygun nemlendirici krem uygulayarak da göz altı morluklarının geçmesine destek olabilirsiniz.


Göz Altı Torbalarına Ne İyi Gelir?


Göz çevresi bakım yağı kullanarak göz altı torbalarınıza çözüm üretebilirsiniz. Bunun yanı sıra soğuk kompres yöntemi, çay poşetleri, Hindistan cevizi yağı masajı, yüz yogası ve aloe vera kullanımı da göz altı torbalarına iyi gelenler arasında yer alır.


Göz Çevresi Bakım Maskesi Nasıl Yapılır?


Göz çevresi bakım maskesi karışımını göz çevrenize uygulayın ve 20-25 dakika boyunca bekletin. Maskenin kurumasını bekledikten sonra, ılık su veya nemlendirici bir losyon ile yumuşak bir hareketle yüzünüzü yıkayın. Böylelikle maskenizi en iyi şekilde ve sağlıklı bir biçimde tamamlamış olursunuz.

Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.

Cilt Serumu Nedir?

Cilt Bakım Ürünleri Hangi Sırayla Kullanılmalıdır?

Tonik Nedir?

Ağız Bakımı Nedir?






Cilt Bakım Malzemeleri