Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.

Kabul Et

Makyaj Çantasında Bulunması Gereken Ürünler Nelerdir?

Miniso Editör - Thursday, December 1, 2022

Makyaj çantası içerisinde yer alarak gün içerisinde taze bir cilde ve enerji dolu bir görünüme sahip olabileceğiniz ürünler vardır.

Image

Makyaj çantası içerisinde yer alarak gün içerisinde taze bir cilde ve enerji dolu bir görünüme sahip olabileceğiniz ürünler vardır. Göz farı, eyeliner, göz kalemi, ruj, fondöten, allık, rimel, maskara ve daha pek çok farklı ürün sayesinde gün içerisinde makyajınızın bozulması sizin için bir problem olmaktan çıkabilir. Sizler de profesyonel makyaj çantası hazırlamak için bu ürünleri inceleyebilirsiniz.

Makyaj çantasında bulunması gereken ürünler aşağıdadır.


1. Göz Farı


Yıpranmamış ve taze görünebilecek bir makyaja sahip olmak istiyorsanız göz farınızı çantanızdan eksik etmemelisiniz. Göz kapaklarınızın daha canlı ve renkli olmasına katkı sağlayabilecek olan göz farları günlük ve özel anlarda eşsiz bir görünüme sahip olabilmenize katkı sağlar. Kusursuz bir makyaj elde edebilmek için göz farını mutlaka yanınızdan ayırmamalısınız. Özellikle küçük boyutlu olduğundan dolayı seyahat makyaj çantası modelleri için göz farını eksik etmemelisiniz.


2. Eyeliner


Makyaj çantanıza yakışabilecek ve gözlerinizin makyajına yardımcı olabilecek eyeliner ürünlerini koyabilirsiniz. Eyeliner sayesinde gözlerinizin daha belirgin hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Rimel ile beraber kullanabileceğiniz eyeliner ürünleri makyaj çantalarının olmazsa olmazları arasındadır. Bu ürüne alternatif olarak isterseniz göz kalemlerini de deneyebilirsiniz. Makyaj çantası valiz formundaysa her iki ürünü birden değerlendirebilirsiniz.


3. Ruj



Evde unuttuğunuz zaman değerini daha iyi anlayabileceğiniz ruju makyaj çantanızdan ayırmamalısınız. Bütün makyajınızın tam olduğu durumlarda yüzünüzde rujunuzun olmaması probleme yol açabilir. Ruj renginizi doğru şekilde belirleyerek günlük makyaj çantanıza koyabilirsiniz. Alternatif için bazı far paletlerinde bulunan ruj bölümlerinden yararlanabilirsiniz. Rujunuzu çantanıza dik bir biçimde yerleştirmeniz çantanın daha verimli kullanılabilmesi için uygundur. Makyaj çantası şeffaf modellerinde yerleşimi dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz. 


4. Dudak Nemlendiricisi


Dudaklarınızı en iyi şekilde yumuşatabilecek, uçuk gibi sorunların oluşması riskinin azalmasına destek verebilecek dudak nemlendiricileri en popüler ürünlerdendir. Renk verebilecek özelliklere sahip olan dudak nemlendiricileri aynı zamanda dudakların daha canlı gözükebilmesi için önemlidir.


5. Kaş Kalemi



Kaş kalemleri, kaşlarınızdaki boşlukları doldurabilmenizi ve kaşlarınızı en iyi şekilde şekillendirebilmenizi destekler. En önemli makyaj malzemeleri arasındaki kaş kalemi daha dolgun ve belirgin kaşlar elde etmenizi sağlarken yüzünüzün ön plana çıkmasına yardımcı olur. Ayrıca makyajın daha baskın gözükmesi için makyaj çantanızda mutlaka kaş kalemi bulundurmanız gerekir.

6. Göz Kalemi



Gözünüzü istediğiniz şekle sokabileceğiniz göz kalemleri makyaj çantalarının bir diğer vazgeçilmezidir. Göz kalemi sürme teknikleri sayesinde gözlerinizin daha büyük, küçük, çekik veya parlak gözükmesini sağlayabilirsiniz. Göz kalemleri ufak boyutlu olduğundan dolayı birçok farklı makyaj çantasında kendisine yer bulabilir.

7. Rimel



Göz makyajının tamamlayıcıları arasında yer alan rimel daha çarpıcı bir görünüm elde etmenizi sağlar. Gözlerinize ve bakışlarınıza dikkat çekebileceğiniz rimel en çok tercih edilen kozmetik ürünlerdendir. Bu özel ürünü ufak fırçasıyla kolay bir şekilde günün her anında gözlerinize uygulayabilirsiniz. Kirpik tellerinin daha dolgun ve uzun gözükmesi için sizler de rimel tercih edebilirsiniz. 

8. Allık



Rengarenk çeşitleri olan allıklara çantanızda yer ayırabilirsiniz. Yanaklara hafif bir şekilde uygulanabilen bu ürün cildinizin olduğundan daha canlı gözükmesine destek verir ve uygulanan bölgenin nemlenmesine destek sunar. Bu ürünü yüzünüze sürdüğünüz zaman yanak bölgesinde hafif bir kırmızılık ortaya çıkabilir. Bu kırmızılık tamamen doğal olduğu için probleme yol açmaz.

9. Fondöten



iltteki ufak tefek kusurları gizleyebilen ve cildin daha pürüzsüz gözükmesine yardımcı olan makyaj malzemesi arıyorsanız fondöten deneyebilirsiniz. Fondötenler ten makyajının ilk adımını oluşturur. Yüzünüze nemlendirici, makyaj bazı sürdükten sonra çantanızda yer alan fondöteni sürerek makyajınızı taçlandırabilirsiniz. Bu noktada şeffaf makyaj çantası içerisinde kolayca bulabileceğiniz fondöten ile günü kurtarabilirsiniz. Fondöten kullanacağınız zaman yüzün özellikle yanak kısımlarında yer alan makyaj malzemelerine dikkat etmelisiniz. Aşırı fondöten kullanımı yüzünüzdeki doğallığın bozulmasına sebep olabilir. Bu sebeple, yüzünüzün türüne göre ve makyaj malzemelerinin içeriğine göre hareket etmelisiniz.

10. Makyaj Bazı



Büyük makyaj çantası ve küçük makyaj çantalarının vazgeçilmezlerinden olan makyaj bazı siyah nokta, sivilce, akne ve leke gibi cilt kusurlarının gizlenmesine destek verir. Makyajın cilt ile bütünleşebilmesi için makyaj bazı kullanılması önemlidir. Bu ürünün yalnızca kusurları gizleyen bir ürün olduğu düşünülmemelidir. Cilt temizliği ve hazırlıklar yapılmadan makyaj uygulamamanız tavsiye edilir.


11. Pudra



Makyaj yapmadan önce yüzünüze pudra uygulamanız ek bir katman elde etmenizi sağlar. Tenin pürüzsüz hale gelmesini sağlayabilen pudralar daha başarılı makyaj sonuçlarını ortaya çıkarır. Eğer çantanız geniş hacimliyse pudraları da mutlaka yanınızda taşımanız gerekir. Makyaj çantası büyük modellerine sahipseniz pudra ile beraber makyaj bazını da barındırabilirsiniz.

12. Bronzer



Bronzer, tenin güneşte doğal bir şekilde yanmış gibi gözükmesine destek verir. Sıcak bir bitiriş sağlayabilen bronzer yüzün belirli noktalarının vurgulanması için tercih edilebilir. Eğer doğal bir görünüm elde etmek istiyorsanız bronzer türü ürünleri kontürden sonra uygulamanız gerekir. Aksi takdirde doğal görünüm bozulabilir. Bronzer gibi ürünleri diğer benzeri ürünlerle beraber kullanabilmeniz mümkündür.



13. Makyaj Sabitleme Spreyi 


Makyajın son adımlarına gelindiği zaman makyaj sabitleyici spreyler tercih edilmelidir. Cildinize uygulayabileceğiniz makyaj sabitleme spreyleri sayesinde kullandığınız makyaj malzemelerinin gün boyunca kalıcı olmasına destek verebilirsiniz. Makyaj sabitleme spreylerini kullanırken aşırıya kaçmamanız ve dozunda kullanmanız önemlidir. Yüksek miktarda makyaj sabitleme spreyi kullanırsanız tersi sonuçlar ortaya çıkabilir.



14. Maskara



Maskaralar kirpiklerin her bir telinin olduğundan daha uzun, hacimli ve dolgun gözükmesine yardımcı olur. Makyajınızın ve bakışlarınızın ön plana çıkmasını istiyorsanız maskara kullanabilirsiniz. Her tür makyaj tekniğinde yerini alan maskaraları makyaj çantalarınızda değerlendirebilirsiniz. Yüz hatlarınızın vurgulanabilmesine de yardımcı olan maskaraları diğer tüm makyaj malzemeleriyle beraber kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.

Makyaj Fırçası Nedir?

Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Yılbaşı Makyajı Nasıl Yapılır?



BLOG200MIN
BLOG200MIN










Cilt Bakım Malzemeleri