Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.

Kabul Et

Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Miniso Editör - Wednesday, October 26, 2022

Evde cilt bakımını pratik bir şekilde yapmak istiyorsanız bazı özel detaylara dikkat etmelisiniz. Buradaki ilk kural cildinizin temizlenmiş olması gerektiğidir.

Image

Evde cilt bakımını pratik bir şekilde yapmak istiyorsanız bazı özel detaylara dikkat etmelisiniz. Buradaki ilk kural cildinizin temizlenmiş olması gerektiğidir. Evinizde yüz bakımı uygularken ilk aşamada yüzünüzü bol su ile yıkamalısınız. Gün içerisinde uyguladığınız makyajı ise akşam saatlerinde temizlemeyi ihmal etmemelisiniz. Bunun için cildinize uygun makyaj temizleme jellerini ya da temizleme sütlerini deneyebilirsiniz. 

Cildi temizledikten sonra arındırma işlemini yapmalısınız. Dilerseniz peeling işlemini de bu aşamadan sonra gerçekleştirebilirsiniz. Cildinizi nemlendirmeniz cilt bakımını yaparken atlamamanız gereken detaylar arasındadır. Bu işlemlerden sonra uygulayacağınız ürünlerin cildinize uyumlu olması en önemli ayrıntıdır. Ürün seçiminizi yaparken güvenilir markaların ürünlerini tercih etmelisiniz. 

Siyah Noktalar için Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?


Evde siyah noktalar için çözüm üretmek istiyorsanız cilt tipinize uygun olabilecek siyah nokta maskelerini tercih edebilirsiniz. Maskeler işe yaramıyorsa siyah nokta bandı deneyebilirsiniz. Siyah nokta temizleyicisi olarak adlandırılan ürünlerin evde bilinçsizce kullanılması soruna yol açabilir. 

Siyah noktaları evde temizlerken noktaları çok fazla sıkmamalısınız. Kılcal damar çatlaması gibi sorunlar bulunuyorsa buhar banyosu yaparken damar çatlağının artma riskinde artış gözlemlenebilir. Cildin sebum dengesini bozabilecek şekilde uygulanan peelingler cildin daha fazla sebum salgılamasına sebep olabilir. Bu durum daha fazla siyah nokta, akne ve kapalı komedonun ortaya çıkmasına sebep olabilir.


Yağlı Ciltler için Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?


Yağlı ciltlerdeki en büyük sorun nem dengesinin yağ dengesi ile birbirine karışmış olmasıdır. Evde yağlı ciltler için bakım yapmak istiyorsanız kendi cilt tipinize uygun ürünleri satın almalı ve ürünlerin son kullanma tarihleri geçmeden kullanılmasını sağlamalısınız.

Cilt bakım rutinini aksatmamalı ve hayatınızın bir parçası haline getirmelisiniz. Yağlı ciltler için uygun olabilecek maskeleri satın alabilir veya kendiniz hazırlayabilirsiniz. Evde kolay bulabileceğiniz birkaç malzeme ile yağlı cilt için maske yapabilirsiniz. Bunun için yoğurt ve balı karıştırarak ilerleyebilirsiniz. Ancak hazır ve güvenilir ürünleri satın almanız daha profesyonel sonuçlar elde edebilmeniz adına önemlidir. Yağlı cildinizi korumak istiyorsanız makyaj yapmasanız dahi temizliği alışkanlık haline getirmelisiniz. Yağlı ciltler için uygun olan tonikleri de bakım için deneyebilirsiniz. Temizleyici jel ve tonik ile temizlik yaparak cildinizi yağdan arındırabilirsiniz.


Kuru Ciltler için Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?


Kuru cilt bakımını yapmadan önce ilk olarak cildinizi temizlemelisiniz. Kuru ciltler için sabun içermeyecek ve cildinizde peeling etkisine yol açabilecek ürünleri deneyebilirsiniz. Nazik ve etkili bir şekilde ürünleri temizlik için uygulayabilirsiniz. Kuru ve hassas ciltlerdeki temizlik kısmını ihmal etmemeli ve diğer cilt türlerine göre farklı bir noktada tutmalısınız.

Temizliğin son adımında cildinizi derinlemesine etkilemek ve arındırmak için tonik kullanabilirsiniz. Tonik seçiminizde de alkol içermeyecek ve ciltteki gerginlik hissini alabilecek olan ürünleri tercih etmelisiniz. Temizlik işlemlerinden geriye kalan kirleri etkili şekilde yok edebilecek vitamin içerikli ürünleri kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu tür ürünleri ufak bir parça pamuk vasıtasıyla yüz ve boyun bölgenize uygulamaya başlayabilirsiniz.


Evde Gözenek Sıkılaştırıcı Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?


Gözenekler cildinizin hava almasını sağlayan özel hücrelerdir. Gözeneklerin içinin dolduğunu düşünüyorsanız görünümünü sıkılaştırmak adına çeşitli bakım yöntemlerini deneyebilirsiniz. Gözenek sıkılaştırıcı maskeler hazırlamanız cilt bakımını sağlayabilmeniz açısından yeterlidir.

Gözenek sıkılaştırmak için tercih edeceğiniz ürünlerin zararlı kimyasallar içermemesi gerekir. Evde yapabileceğiniz cilt bakımı için gözenek sıkılaştırıcı ürünleri tercih edebilirsiniz. İşlemlerden sonra yüzünüzü ılık bir su ile yıkayarak arındırmayı unutmamalısınız. Gözenek sıkılaştırma bakımını cildinizin yapısına göre haftada birkaç defa uygulamanız gerekebilir.


Evde Cilt Bakım Maskeleri Nasıl Yapılır?


Evde cilt bakım maskesi yapmak istiyorsanız limon ile hazırlayabileceğiniz maskeyi tercih edebilirsiniz. Kuru ve karma ciltler için uygun olan bu maskeyi hazırlayabilmek için zeytinyağı veya badem yağına ihtiyacınız olacaktır. Ufak bir bardağı bu malzemeler ile doldurduktan sonra üzerine ortalama bir adet taze limon sıkmayı deneyebilirsiniz. Yüzünüze uyguladıktan sonra ortalama 10 dakika sonra maskeyi silebilirsiniz. Limon maskesi dışında kendi yöntemlerinizi belirleyerek farklı malzemeler ile maskeler hazırlayabilirsiniz.


Evde Cilt Bakımı Yaparken Hangi Malzemeler Kullanılmalıdır?

Evde cilt bakımı yapacağınız zaman yüz maskeleri, cilt lekeleri için uygun olan ürünler, göz kremi, serumlar, nemlendiriciler, yüz serumları, temizleme jelleri ve peelingleri ile beraber tonikleri tercih edebilirsiniz.


Evde Cilt Bakımı Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Cilt bakımınızı eksiksiz ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız bu süreci maskeler ile destekleyebilirsiniz. Aynı zamanda ihtiyaçlarınıza yönelik cilt bakımı yapmanız bir hayli önemlidir. Problemin ne olduğuna karar verdikten sonra çözüm sunabilecek yöntemleri denemeye başlayabilirsiniz. Cilt tipine göre bakım yapmak ise evde cilt bakımı yapmanın en önemli noktaları arasında yer alır.

Cildin nemlendirilmesi gereklidir. Cilt bakımı yapılırken bu noktayı başlangıç aşamasında değerlendirmelisiniz. Cildinizi arındırma işlemini tamamladığınız düşünüyorsanız yavaş yavaş nemlendirme adımına geçiş yapabilirsiniz. 

Bakım için gerekli olan ürünlere sahip olmanız ve doğru adımları takip etmeniz kadar bol su tüketmeniz ve beslenme düzeninize dikkat etmeniz de önemlidir. Cilt problemleri bu tür detaylara göre belirebilir.

Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.

Hyalüronik Asit Nedir?

AHA BHA Serum Nedir?